Kijk jij ook altijd verbaasd naar buiten, als je vanuit Maldegem naar Antwerpen rijdt via de Expressway, en ter hoogte van Kemzeke een kapot treinstel en een kudde olifanten ziet? Een mens zou voor minder nieuwsgierig worden. Want wat is daar nu precies te zien? En waarom staan daar zoveel auto’s op de parking?

Het antwoord is eenvoudig: het is het terrein van de Verbeke Foundation, waar je kunst in velerlei vormen kan bewonderen, binnen en buiten. Behalve de vaste collectie loopt er een fototentoonstelling van de Nederlandse fotografe Tineke Schuurmans.

We gaan met Golfslag op dagexcursie naar de Verbeke Foundation, onder leiding van Herman Heijn. Na een inleiding door Herman, neemt fotografe Tineke Schuurmans ons mee langs de hedendaagse kunst, collages, assemblages en haar eigen werk. Na afloop van de rondleiding heeft Herman nog een klein presentje.

Aansluitend is er mogelijkheid tot een kleine lunch of kopje soep, waarna je nog alle tijd krijgt voor een ronde door het uitgestrekte buitenterrein. Meer info over de Verbeke Foundation vind je op hun website.

Praktisch
Zaterdag 19 november 2022. Vertrek aan Vertoeving Het Lam om 9.00 uur met eigen vervoer of meerijden met een van de andere deelnemers. Rondleiding in Kemzeke van 10.30 tot 12.00 uur. Gevolgd door een lunch. Afsluiting met een verkenning van de buitententoonstelling. Voor dat laatste zijn stevige schoenen een aanrader. De kosten zijn – afhankelijk van het aantal deelnemers –  € 15 tot 25 euro, inclusief rondleiding, exclusief lunch. Aanmelden voor woensdag 16 november 2022 via e-mail of het contactformulier.