Foto Theo Ruyter

Kerst! Een baken van licht in donkere dagen. Met vuur én vooral liedjes neemt de gezelligheid alleen maar toe. Voor het jaarlijkse kerstconcert nodigden we Olga Tkacenko (zang, piano en gitaar) en een aantal van haar muzikale vrienden uit: Geert de Heer (mandoline, dobro, gitaar), Renée van Brakel (viool) en Desiree van den Berg (concertpresentatie, zang en fluit). Ze brengen een afwisselend repertoire van Russische, Engels- en Nederlandstalige kerst- en andere liederen. Kees Reinhoud zorgt voor het geluid. Aan het begin van het concert spreekt Marijn Vermet een gelegenheidssermoen uit. Na de pauze schudt rasverteller Herman Bakker voor het tweede deel van het concert een kerstverhaal uit zijn mouw.

Olga komt uit Litouwen en woont sinds 2011 in Nederland. Ze volgde een piano-opleiding aan het Vilnius Conservatorium en is ook zangeres. Vanaf 2014 organiseert Olga benefietconcerten voor een ziek neefje die nog in Litouwen woont. Sinds 1 april 2017 is ze pianiste bij Vocalgroup Sing@Sea en het vrouwenkoor Cadans, Te Quiero en Scherzo.  Ze is ook dirigente van Koor Veere.

Geert de Heer (mandoline, dobro, gitaar) is gitarist bij Champagne Charlie. Hij is een veelzijdige speler op snaarinstrumenten. Renée van Brakel (viool) speelt bij het Zeeuws Orkest. Desiree van den Berg (concert presentatie, zang en fluit) zingt in koor Te Quiero. Kees Reinhoud (geluid) zingt ook bij Te Quiero en is betrokken bij het podium van  Razzmatazz Oost- Souburg en de Spot Middelburg.

Praktisch
Zo 22 december 2019. De deur gaat open om 14.00 uur. De activiteit start om 14.30 uur. Halverwege is er een pauze. Plaats: Vertoeving Het Lam, Weststraat 37, Aardenburg. Toegang: € 7,50.