Thema’s die de mensen raken en bezig houden. Dat is waar de Vlaamse/Belgische auteur Chris De Stoop over schrijft. Een voorbeeld is de ontpoldering van de Hedwigepolder en de teloorgang van het boerenland in het algemeen waarover hij het spraakmakende boek Dit is mijn hof publiceerde in 2015. Na bijna acht jaar beroert het nog steeds de gemoederen. Aardenburg is hem niet vreemd omdat hij het enigszins leerde kennen als voorbereiding voor het schrijven van zijn boekje Het vierde gewas over het project Waterdunen, dat verscheen als Zeeuws Boekenweekgeschenk 2016.

Op uitnodiging van Golfslag komt Chris De Stoop op donderdag 16 maart 2023 om 20 uur naar Aardenburg. In de Vertoeving het Lam, Weststraat 37, gaat hij met u in gesprek over polderen en ontpolderen, en andere thema’s zoals leven in een rust- en verzorgingstehuis, bootvluchtelingen, jeugdcriminaliteit en mensenhandel. Het lijken allemaal te grote onderwerpen omdat thema’s dichter bij ons zoals de hoogoplopende energiefactuur en de stijgende consumptieprijzen ons nog meer bezig houden. Maar ook de “grotere zaken” spelen mee in het verhaal van het dagelijkse leven.


Chris de Stoop werd bekend als auteur van spraakmakende non-fictie zoals Dit is mijn hof (samenvatting en fragment), over de teloorgang van het boerenland in het algemeen en de ontpoldering van de Hedwigepolder in het bijzonder. Veel lof kreeg hij de afgelopen jaren voor Het boek Daniel, over de gruwelijke moord op zijn oom, een oude boer, en voor zijn laatste boek Hemelrijk, over een verzorgingstehuis dat na een sinterklaasbezoek catastrofaal door corona getroffen werd. De Stoop schreef ook ruim duizend reportages voor het Vlaamse/Belgische weekblad Knack maar nam in 2016 afscheid van de journalistiek met het kritische boek Ex-reporter. Werk van hem werd in een tiental landen vertaald en bekroond met literaire en journalistieke prijzen.

Praktisch
Donderdag 16 maart 2023. Deuren open om 19.30 uur. Aanvang: 20.00 uur. Plaats: Vertoeving Het Lam, Weststraat 37, Aardenburg, NL. Toegang: € 7,50 – drankje inbegrepen. Een plaatsje reserveren? Stuur ons een e-mail-bericht.