Het leven nu, over levenskunst
Annemiek Schrijver – De Verwondering

Laten we de beslagen ramen van onze waarneming eens goed schoonmaken. We oefenen om weer te kijken met de ogen van een kind, en leren ons opnieuw te verwonderen over onszelf, de ander, het leven, de wereld om ons heen. We ontdekken ‘de glans van het gewone’. Met liefdevolle aandacht, leeg en onbevooroordeeld de werkelijkheid tegemoet treden: dat maakt je leven een stuk boeiender…

De Duitse kerkleider, theoloog, verzetsstrijder tegen het nazisme en schrijver van christelijke boeken, Dietrich Bonhoeffer, zei het zo: ‘Het moderne leven is geheimloos en dat is onze ellende en onze grote armoede. Een leven neemt af in waarde naarmate daarin minder respect is voor het geheim. Hoe meer iemand het mysterie eerbiedigt, des te meer heeft hij nog in zich van het kind dat leeft in voortdurende verwondering en daarmee inhoud en zin geeft aan het bestaan.’

Annemiek Schrijver van o.a. het tv-programma en tijdschrift De Verwondering (KRO-NCRV) neemt u mee graag mee naar uw eigen verwondering. Waar genoten we als kind van? Waar gaat onze ziel van zingen? Komt verwondert u hier mensen!

Annemiek Schrijver kan het interviewen niet laten. Daarin laat ze zich graag leiden door de inspirerende tip van kerkvader Augustinus: ‘Eert in elkander God.’ Ze presenteert voor de KRO-NCRV De Verwondering (NPO 2) en Zin in Weekend (Radio 5). Ook is ze hoofdredacteur van het tijdschrift De Verwondering.

Na haar conservatoriumopleiding ging Annemiek aan de slag bij Radio 4, haar eerste grote en blijvende liefde. Al gauw maakte ze ook talloze afleveringen voor Damokles, de radio-documentaireserie van de KRO. Met haar ‘Vrouwenvluchtheuvel’ won ze daar de ADO-Mediaprijs. Tevens presenteerde ze NCRV-radioprogramma’s als Plein Publiek, Muziek Vandaag, Volgspot, Passie en Nachtlicht. Haar televisieloopbaan begon met de reeks Copyright Mens. Daarna presenteerde ze voor de IKON o.a. Het Vermoeden, IKON-live, Alziend Oog en De Nachtzoen. Ook schreef ze diverse boeken, waaronder Rachab, Verlicht mijn nacht, Mijmeringen van een stadse pelgrim, Ik geloof het wel, en Verlicht en verlost. Momenteel is ze columniste voor de NCRV-gids.

Praktisch
Dinsdag 22 mei 2018.
De deur gaat open om 19.30 uur. Aanvang: 20.00 uur.
Toegang: € 10,00.
Plaats: ‘Het Lam’, Weststraat 37, Aardenburg.