Ontspannen | Ontmoeten | Samen zijn

Kleurboeken voor volwassenen zijn heel populair. Het is een manier om tot rust te komen, even je gedachten op nul, zegt de ene. Een ideale manier om een moment voor jezelf te nemen, vindt de andere. Beslist geen kinderspel, hoor je nog iemand zeggen. Of is het toch kinderspel? Want kleurde ook jij vroeger niet urenlang geconcentreerd aan een tekening? Vast staat: met een kleurboek voor volwassenen boor je dezelfde creativiteit van toen weer aan. En het is nog leuker om het samen te doen.

Daarom is in Inloophuis De Samenkamer het idee ontstaan voor KleurSamen. Je kunt er terecht om op je eentje of in groep mooie tekeningen én ook mandala’s in te kleuren. Zelf tekenen én dan inkleuren kan ook. En wie wil kan ook kleuren met de computer of tablet (wel zelf meebrengen). Per namiddag wordt een bijdrage van € 1,00 gevraagd. In te kleuren tekeningen en kleurpotloden liggen klaar. En er is koffie en thee (het eerste kopje is gratis).

Ben je trouwens als eens een boekhandel binnen gestapt? Inkleurboeken voor volwassenen verdringen er zelfs andere hobbyboeken. Grote mensen die kleuren dus. Je hoeft je er niet voor te schamen. Je kleurt de stress van je af en je voelt je helemaal zen. Het brengt rust, harmonie en evenwicht. Het stimuleert de creativiteit en bevordert de concentratie. Ben je een fan van mandalakleurplaten dan breng je zelf variatie aan in complexe patronen. Of je geeft de bloemenzee van een mooie tekening je eigen kleur mee. Ook mogelijk is de ontbrekende details op een tekening in te vullen.

Tweede en vierde dinsdag van de maand, telkens van 14 tot 17 uur, ook in juli en augustus.
Plaats: Vertoeving Het Lam, Weststraat 37, Aardenburg.


Met steun van Fonds Franciscus / Kansfonds