Wandelen inspireert | Tijdens de vier seizoenen door het landschap bewegen en door de stilte bewogen worden

Wandelen inspireert wanneer je stapt langs zee en strand, door polder en bos. De natuur houdt ons namelijk een spiegel voor in de verschillende seizoenen. Ze ontluikt met fris groen in de lente en is overvloedig vruchtbaar in de zomer. Ze gooit haar overtollige ballast af tijdens een kleurrijke herfst en doorstaat daarna sober de schaarste van de winter. Zo is ook ons eigen leven bij tijd en wijle.

Al stappend door de natuur verkennen we in 2019 het thema ‘stilte’. Stilte kan helpen om troebel water weer helder te laten worden. Stilte kan ons laten aanvoelen waar het voor onszelf op aankomt. Stilte kan nieuwe krachten in ons losmaken. Stilte maakt ons ontvankelijk voor creativiteit.

Samen of alleen in stilte wandelen kan lichaam en ziel met elkaar verbinden en mensen nader tot elkaar brengen. Afzonderlijk en in groep verkennen we tijdens vier inspiratiewandelingen dit thema aan de hand van een korte inleiding, een creatieve opdracht, het wandelen zelf, en door het delen van onze belevingen. We starten telkens in Vertoeving ‘Het Lam’ en ronden samen af met een eenvoudige maaltijd.

Hendrik De Vriese en Marijn Vermet zorgen telkens voor de begeleiding.

° Lentewandeling op za 20.04.19 (ochtend) – Thema: Stilte bewaren is kracht

° Zomerwandeling op za 22.06.19 (ochtend) – Thema: Stilte die trilt is creatie

° Herfstwandeling op zo 27.10.19 (middag) – Thema: Stilte verbindt

° Winterwandeling op za 08.02.20 (middag) – Thema: Stilte vrijwaren

Per inspiratiewandeling betaal je €12,50. Inschrijven doe je door een e-mail te zenden naar info@golfslag.eu of je aan te melden via deze website. Bij inschrijving ontvang je een inspiratieboekje met meer uitleg. Breng goede wandelschoenen mee!

Hendrik De Vriese, echtgenoot en vader van drie kinderen, natuurliefhebber, werkt in Beernem (BE) in de ouderenzorg bij VZW Curando Oost en in het Psychiatrisch Centrum St.-Amandus op het terrein van zinzorg, ethiek en pastoraal.

Marijn Vermet is predikant van de Doopsgezinde Gemeente Aardenburg en Geestelijk Verzorger van SVRZ. De ruimte in mijn werk voor verwondering, ontmoeting en compassie is mijn belangrijkste motivatie. En ik houd ook nog van wandelen.