Kerstconcert met sermoen en kerstverhaal

Kerst! Nog even… en dan verschijnt een baken van licht in donkere dagen. Aangevuld met vuur én vooral liedjes. Heerlijk, niet? Dat is ook de sfeer die je kan beleven tijdens het Kerstconcert op zondag 17 december 2017 in ‘Het Lam’ van de Doopsgezinde Gemeente Aardenburg. Daar gaan die middag de deuren open voor de Zeeuws-Surinaamse soul- en gospelzangeres Patricia Foort. Aan het begin van het concert spreekt Marijn Vermet een gelegenheidssermoen uit. Rasverteller Herman Bakker schudt voor het tweede deel van het wervelende Kerstconcert een kerstverhaal uit zijn mouw. Het concert is een organisatie van Golfslag en de Doopsgezinde Gemeente Aardenburg.

Patricia Foort was al eens in Aardenburg en dat was heerlijk! Voor dit Kerstconcert grabbelt de goedlachse Patricia uit haar rijke repertoire van soul-, jazz-, gospel- en easy listeningmuziek en brengt een wondermooi programma. Aan bod komen gekende nummers zoals A Christmas Song, Silent Night/Stille nacht, Midden in de Winternacht, Have Yourself a Merry Little Christmas, Mary’s Boy Child, Amazing Grace, Let it Snow… Maar er zijn ook verrassingen bij.

Patricia vindt het een plezier om te zingen en de energie die Patricia Foort bij een optreden uitstraalt is uiterst aanstekelijk. Haar motto? “Ik wil mensen raken met de muziek die mij raakt”. Haar favoriete kerstsong? “A Christmas Song van Nat King Cole, zonder twijfel”, zegt Patricia meteen. “Dan zie ik warmte, liefde en knusheid. Silent Night/Stille Nacht vind ik ook bijzonder. Beide liedjes horen gewoon bij Kerst voor mij. Zonder dat lied is er geen kerstviering.”

“Kerst is het mooiste feest van het jaar”, voegt Patricia er met een brede glimlach aan toe. “Het liefst blijf ik lekker thuis bij de kerstboom met de verwarming aan. Leuke kerstfilms op televisie en lekker eten met mijn partner. Een van de kerstdagen bezoeken we altijd mijn schoonfamilie. Mijn moeder gaat altijd overwinteren in Suriname, dus ik vier nooit meer kerst met haar.” Patricia Foort is de dochter van een Surinaamse soulzanger en een Surinaamse gospelzangeres. Muziek zit dus in haar bloed.

En… wij weten het nu al: Patricia Foort zorgt voor een onvergetelijke middag. Ja, meezingen mag!

Praktisch
Kerstconcert met Patricia Foort. Zondag 17 december 2017. Aanvang: 14.30 uur. De deuren gaan open vanaf 14 uur. Plaats: ‘Het Lam’, Weststraat 37, Aardenburg. De entree voor het kerstconcert bedraagt € 5,00.

Met steun van de Doopsgezinde Gemeente Aardenburg, de Algemeen Doopsgezinde Sociëteit en Maatschappij van Welstand.