© Theo Ruyter

Anders lezen dan anders

Een leesclub, maar dan anders. Dat is SamenLezen, het nieuwe initiatief van Golfslag in Aardenburg. SamenLezen brengt mensen uit West-Zeeuws-Vlaanderen, of net over de grens in Vlaanderen, mét een hart voor literatuur en een passie voor lezen, samen aan tafel. Het grote verschil met een “traditionele” leesclub is de persoonlijke benadering. In SamenLezen ga je in kleine groepjes, van maximaal 10 mensen aan de slag. Er is ruim tijd voor het voorlezen van je favoriete citaat en voor je eigen verhaal. Wat heb je precies gevoeld bij het boek? Wat zijn je persoonlijke reflecties? Kan je je verwondering over het boek uitspreken? Zou je reageren zoals de karakters in het boek handelen? Hoe heeft het boek jouw leesveld verbreed?

Welke boeken er aan bod komen bepalen de deelnemers uit de groep. De boekenkeuze beperkt zich niet tot nieuwe romans, het mag ook oudere/klassieke fictie zijn. Enkel de eerste titel, die staat wel vast, namelijk De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld. Het is de keuze van Theo Ruyter, die met het idee van deze boekenclub bij Golfslag kwam aankloppen.

Om de twee maanden is er een bijeenkomst en je engageert je voor de vier voorziene data, telkens de laatste dinsdag van de maand, namelijk op 29 januari , 26 maart en 28 mei 2019. SamenLezen begint om 19.30 uur. Omstreeks 21.30 uur ronden we af. De plaats van bijeenkomst is Vertoeving Het Lam, Weststraat 37 in Aardenburg. Per avond betaal je € 5, een drankje inbegrepen. Aanmelden voor de eerste bijeenkomst van 29 januari is verplicht. Dat kan via info@golfslag.eu of via +31 6 50 21 04 53 (Theo).